Празник Свете великомученице Марине у Вашици

На празник Свете великомученице Марине – Огњене Марије, 30. јула 2021. године, у парохији вашичанској, постављен је трећи по реду Часни Крст. Крст је постављен на путу којим се у Вашицу долази из града Шида. Парохијани имају у плану да поставе Часни Крст на свим прилазима селу, како би сведочили своју православну веру и сачували село и поља од свих недаћа.

Вечерње богослужење, са почетком у 18 часова служили су протојереј – ставрофор Милорад Симић, парох батајнички, и ђакон Лазар Павић.

Након Вечерњег богослужења, свештенство и парохијани вашичански, упутили су се на имање господина Милоша Мишчевића где је постављен Часни Крст, који је породица Мишчевић донирала. Након освећења колача и кољива, пригодном беседом присутнима се обратио протојереј – ставрофор Милорад Симић, говорећи о самом празнику и значају Крсног знамења.

Протојереј Ратко Нонковић, парох вашичански, старајући се да све протекне у најбољем реду, позвао је сабрани народ на трпезу љубави, коју је припремила благочестива породица Мишчевић.

Извор: Епархија сремска

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *