Деца из Лаћарка учесници традиционалног сабора „Моба“

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа сремског господина Василија, а на позив Његовог Преосвештенства Епископа шабачког господина Лаврентија, чланови дечијег црквеног хора „АРХАНГЕЛ“ из Лаћарка, етно групе „Храм“ из Лаћарка и етно групе „Архангел“ из истог места, у периоду од 19. до 23. јула 2021. године, били су учесници „МОБЕ“ – сабора деце и омладине из Републике Србије и иностранства, која се традиционално организује у манастиру Светог Николаја на Соко Граду.

За то време деца су редовно учествовала како у богослужењима, тако и у различитим активностима, културним, духовним и спортским. Примерног владања и понашања, а са даром за песму и игру, наша дивна деца изазивала су дивљење и симпатије свих присутних и представљала украс и освежење овогодишње 21. по реду “Мобе”, на најбољи начин представљајући своје место и своју заједницу. У жељи да се настави ово лепо, молитвено, културно дружење, надамо се да ћемо се на истом месту окупити и наредне године. Треба истаћи и то да је читава екскурзија, што укључује боравак, смештај и храну, била потпуно бесплатна.

Овом приликом захваљујемо се на доброти, љубави и домаћинству наших добрих домаћина. Емисија о нашој дивној деци и 21. МОБИ у манастиру СОКО, биће емитована на РТС-у у месецу септембру. До тада, достављамо Вам фотографије на увид.

Благодаримо оцу Браниславу Дивљаку на достављеном извештају

Текст написао Стефан Радишић, ученик петог разреда богословије у Нишу

Извор: Радио„Српски Сион“

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *