Прослављена храмовна слава у Нештину

У Нештину, на празник Светих бесребреника и чудотвораца Козме и Дамјана, прослављена је слава храма, који је посвећен управо овој двојици Божијих угодника.

Свету архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ сремски Г. Василије, а саслуживали су му Архијерејски намесник подунавски протојереј-ставрофор Гавро Милановић, протојереј Бранко Денчић, јеромонах Лукијан, јереј Немања Теофиловић, јереј Милорад Бојчић и ђакон Ђорђе Милидраг.

За певницом су били теолози и богослови из Каменице и Сусека, а помогли су им јереји Милош Маријанац и Синиша Хрвачевић.

По завршеној Литургији Епископ сремски Василије је пререзао славски колач и пригодном беседом поздравио кумове и сав присутни верни народ.

У предивној беседи владика нас је подсетио на то ко су били света браћа Козма и Дамјан, као и на њихов значај у верском уздизању данас. Такође је замолио верни народ да се сваке недеље и празника трудимо да испунимо наше храмове и приступимо заједничкој молитви која је пред Богом много јача и делотворнија од индивидуалне.

По завршеном молитвеном окупљању сви смо се преселили у салу месне заједнице где смо уприличили гозбу љубави. По благослову Архијереја све присутне је поздравио парохијски свештеник Страхиња Џамбић и захвалио се свима на овом дивном дану и дару од Бога.

Благодаримо оцу Страхињи Џамбићу за достављен извештај.

Извор: Радио „Српски Сион“

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *