Храмовна слава у Кузмину

На дан када наша Света, Саборна и Апостолска Црква молитвено прославља Свете бесребренике и чудотворце Козму и Дамјана, храм у Кузмину је прославио своју славу.

Светом Литургијом началствовао је протојереј-ставрофор Рајко Цабунац, свештеник у пензији, а саслуживали су му архијерејски намесник сремскомитровачки протојереј-ставрофор Саво Ракита, јеромонах Лазар из манастира Врдничка Раваница и протонамесник Предраг Симић, свештеник у Босуту и Сремској Рачи, док су свештеници Бранко Цабунац и Александар Балиновић појали за певницом са осталим појцима. У олтару свештеницима су помагали карловачки богослов Лука Зекић и Милош Божић.

Након Свете Литургије, верни народ је кренуо у литију око храма а потом су се осветили колач, жито и вино, које је ове године приложила кума Сања Цветинчанин, а кумство за наредну годину је преузела Стоја Станојевић. После је припремљена и трпеза љубави коју су спремили кумови. Благодаримо Богу и Светим Бесребреницима што су нас на данашњи дан сабрали у храму, а оцу Бранку и оцу Александру захваљујемо на дивном заједништву.

Благодаримо Димитрију Николућу, ученику Карловачке богословије, за достављен извештај.

Извор: Радио „Српски Сион“

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *