Патријарх српски примио Амбасадора Египта

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 13. јула 2021. године у Патријаршијском двору у Београду Његову Екселенцију Амра Алгувејлија амбасадора Арапске Републике Египта у Републици Србији.

У срдачном разговору између Патријарха српског Порфирија и амбасадора Алгувејлија наглашене су пријатељске везе између народа Србије и Египта. С тим у вези, Његова Екселенција Алгувејли је упознао Његову Светост Патријарха са пројектима који су реализовани у протеклих неколико година, као и онима који су у плану, а којима се продубљују пријатељске везе два народа на свим нивоима.

Изразивши задовољство због чињенице да српски туристи посећују древне хришћанске светиње у Египту, Патријарх је истакао значај поклоничких путовања која оплемењују духовни живот верникâ.

Пријему су присуствовали Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Јеротеј, министар саветник у Амбасади Арапске Републике Египат гђа Раша Солиман, саветник г. Ахмед Езат и шеф Кабинета Патријарха српског ђакон Александар Прашчевић.

Извор: СПЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *