Храмовна слава у Мaлим Радинцима

Дана 22. маја 2021. године на празник Преноса моштију Светог оца Николаја у Васкрсној, празничној и молитвеној радости прослављена је храмовна слава у Малим Радинцима.

Светом Литургијом, са почетком у 9:30 часова, началствовао је архијерејски намесник румски протојереј Сретен Лазаревић, а саслуживали су му протојереј Бранислав Мишковић, старешина храма Сабора српских светитеља у Руми, јереј Владимир Јездић, парох бућановачки и јереј Горан Душанић, парох жарковачки. За певницом су појали вероучитељи г.  Милош Гудовић из Руме и г. Предраг Маринковић из Београда.

Након прочитаног зачала из светог Јеванћеља, дивну и надахнуту беседу произнео је архијерејски намесник румски протојереј Сретен Лазаревић, поучавајући присутни народ о значају празника који нас је окупио пред Васкрслим Господом.

По завршетку Свете Литургије, извршен је трократни опход око светог храма и обављен чин резања колача и освећења кољива, као и избор кумова за наредну годину. Кумови овогодишње славе припремили су трпезу љубави за присутни народ и заједно са својим свештеником постарали се да све прође у најбољем реду.

Домааћин сабрања, парох малорадиначки јереј Марко Јањић заблагодарио је присутном свештенству, кумовима и верном народу, што су својим присуством увеличали овај свечани и радосни дан песмама и духовним појањем. Спаси нас, као заштитник наш, велики Николаје.

Благодаримо оцу Марку Јањићу на достављеном материјалу.

Извор: Радио „Српски Сион”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *