Храмовна слава у Старим Бановцима

Дана 22. маја 2021. године, са почетком у 09.30 сати, у храму Преноса моштију Светог оца Николаја у Старим Бановцима, служена је света Литургија поводом празника и храмовне славе. Народ са својим свештенством је заблагодарио Богу и прославио славу.

Овај свечани догађај, својим присуством увеличали су наши драги гости и браћа у Христу, свештеници: Витомир Васић, Радоје Вукотић, Бранислав Џомбић, као и ђакон Стефан Гавровски. Такође, сабрању је присуствовао и молитвено га предводио, архијерејски намесник старопазовачки – протојереј Зоран Јовић.

После молитви, литије и резања славског колача, изабрани су за следећу 2022. годину кумови: Радован Талијан, Недељко Соларевић и Митар Казановић. Архијерејски намесник је честитао кумовима и захвалио се на њиховој љубави коју гаје према свом Николајевском храму и том приликом одржао је кратку беседу говорећи о животу Светог оца Николаја, као и чињеници да је велики број храмова, који својим вековним постојањем красе обалу Дунава, посвећен управо овом Божијем угоднику.

Старешина храма протонамесник Александар Цвитановић и јереј Слађан Видаковић, захвалили су се свима присутнима, а кумови Вид Меселџија и Радмила Савиновић су у порти храма за присутни народ припремили укусну трпезу. 

Вероучитељ Дарко Зубовић

Извор: Радио „Српски Сион“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *