Радуј се Свети Нектарије!

О мироточива главо, Светитељу Нектарије, архијереју Божији! У време великог одступништва и безбожништва, побожношћу си просијао и сакрушио главу прегордога сатане, који нас је израњавио. Тога ради дарова ти Христос да лечиш болести неизлечиве, које нас спопадоше због безакоња наших. Верујемо: заволео те је Бог праведнога, да тебе ради нас грешне помилује, од проклетства да нас разреши, од болести да нас избави и да се по свој васелени слави страшно и преславно Име Његово, Оца и Сина и Светога Духа, сада и увек и у векове векова. Амин.

Акатист Светом Нектарију сваког дана у 18 часова у Бусијама

Речима добродошлице и захвалности, протојереј-ставрофор Миле Јокић се на дочеку Моштију у Бусијама обратио Високопреподобним и Високопречасним оцима, браћи и сестрама који су испунили храм Светих Кирила и Методија, зборећи о Светом Нектарију:

„ Слава и хвала Господу васкрслм и Васкрситељу, на благодати којом смо удостојени да у нашем храму бораве мошти Светог Нектарија.

Хвала нашем душеводитељу и душепазитељу Његовом Преосвештенству Епископу сремском Господину Василију који непрестано показује огромну љубав према житељима Бусија и који је благословио долазак моштију у нашу средину.. Захваљујемо се што и на овај начин и овом приликом жели да нас укрепи и оснажи у вери, љубави и слози. Хвала Епископу Василију на доброј намери и доброј жељи, да нам Светитељ дође и да нас благословк, да нас укрепи да никада не посустанемо у вери у Васкрслог и Васкрситеља.

Благодарни смо Високопреподобном игуману сремскокарловачког манастира Ваведења Пресвете Богородице, оцу Клеопи и његовом саслужитељу оцу Душку Масларићу, који су са одушевљењем пристали и показали и доказали братску љубав, да из манастира донесу мошти Светог Нектарија и омогуће нам да свакодневним служењем свете Литургије овде у нашем храму, молитвом и покајањем , праштањем и љубављу припремимо се за сједињење са Господом кроз Свету  Тану Причешћа, у понедељак 24. маја 2021.на празник свете браће Кирила и Методија, а дан храмовне славе. ”

О Светом Нектарију

„Свети Нектарије Егински, током земаљског живота свога, није много путовао, није обишао свет, тек понека света места, да учи науку Хрисгову, да би хранил и тешко гладне и тужне, гладне љубави и спокоја, који свака душа за своје исходиште жели.

И својим светим молитвама исцељује болешћу уневољене, вапијући за још којим даном живота на земљи.

Као свога препознали су га милиони житеља широм планете.. На места на која није крочио ни стопом ни мишљу, у срцима боготражитеља се настанио, васкрснувши њиову наду и упаливши кандило вере  Васкрситељ и Васкрслог Христа са којим је биће човеково целовито..

Његовим моштима у манастиру Свете Тројице на острву Егини, свакога дана поклањају се непрегледне колоне боготражитеља. Исцељења од болести карцинома и друих здравствених тегоба збивају се из сата у сат, а бројни бездетни парови молитвама Светог Нектарија постали су родитељи.

Христос васкрсе Свети оче Нектарије!

Добро нам дошао, да уплашене-устрашене охрабриш, да здравље у здрављу сачуваш, да помогнеш оболелима и онима који их лече и који им помажу.

Добро нам дошао пријатељу Бога и људи!

Добро нам дошао сведоче Васкрсења Христовог!

Добро нам дошао да нас подсетиш да је на земљи Господ већ отворио врата Раја – то је наша Света Црква Православна. Та тајанствена врата чувају Ангели иСветитељи! А да би неко могао да уђе у светињу, мора да зна лозинку! Лозинка се састоји из две речи поздрава: Христос васкрсе! и две речи отпоздрава: Ваистину (заиста) васкрсе!”

Благодаримо Зорици Зец на достављеном извештају.

Извор: Радио “Српски Сион”

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *