Конкурс из веронауке отворен до краја месеца

Конкурс за најбоље примере добре праксе из верске наставе расписао je Катихетско-педагошки институт при Богословском факултету у Београду и Катихетски одбор Епархије сремске.

Конкурс, на коме могу да учествују сви вероучитељи без обзира на то којој Епархији Српске Православне Цркве припадају, отворен је до 30. маја 2021. године. Оцењују се примери добре праксе у две категорије: 1) општа тема, тј. било који час реализован до сада из верске наставе; 2) тема Васкрс. 

Треба доставити припрему часова, доказ о њиховој реализацији, а пожељно је послати и фотографије са одржаних часова, видео запис и остало што документује да је час одржан. То може да буде један час, тематски дан, интегративна настава са другим предметима, све оно што у себи садржи верску наставу, а при том да није претходно публиковано, односно награђивано на неким другим конкурсима. 

Један вероучитељ може да пошаље највише по два примера из ове категорије на адресу: verskanastavakonkurs@gmail.com

На конкурсу могу да учествују сви вероучитељи без обзира којој Епархији Српске Православне Цркве припадају. Прва три места у ове две категорије се награђују, а сви примери добре праксе, сви материјали, биће публиковани у два зборника.

Извор: Радио Слово љубве 

http://www.slovoljubve.com/cir/Newsview.asp?ID=27731

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *