Хуманитарна акција „Будимо људи” при Вазнесењском храму у Руми

На позив пароха прве парохије храма Вазнесења Господњег у Руми, јереја Ђорђа Санчанина, да се одржи хуманитарна акција „Будимо људи “ при поменутом храму у Руми, благочестиви народ се радо одазвао.

Идеја је претворена у дело уз помоћ пријатеља Вазнесењског храма на празник Велике суботе. Том приликом, успешно је подељено 49 пакета хране за наше старије парохијане поводом празника Васкрса.

Поред главне хране (роштиља, прасетине, јаретине, пилетине, лепиња) нашим парохијанима смо однели и слаткише, колаче, воће…док смо децу  обрадовали са пакетићима.

У оквиру поменуте акције сакупљено је: 20 килограма роштиља, 26 пилића, једно јаре и једно прасе, 120 лепиња, 15 килограма наранџи, преко 10 килограма јабука, неколико килограма колача, као и 20 пакетића за малишане.

Велико хвала свим нашим парохијанима и пријатељима који су учествовали у овој дивној и хуманој акцији. Већ су почеле припреме за нову посету и помоћ нашим старијим парохијанима, па Вас позивамо да нам се придружите и подржите нас у чињењу добрих дела. ХРИСТОС ВАСКРСЕ – ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!

Текст и фотографије: јереј Ђорђе Санчанин

Извор: Радио „Српски Сион“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *