Свети Василије молитвено прослављен у Саборном храму у Руми

Овог светог и благословеног дана, 12. маја 2021. године, у Саборном храму Силаска Светог Духа на апостоле у Руми, дивни угодник Христов, светитељ и чудотворац, Свети Василије, сабрао је многе вернике, да чују реч Божију. У препуном храму, благочестиви народ је узносио молитве Господу, клањајући се пред иконом Светитеља, тражећи од Њега помоћ или благодарећи му за љубав и милост.

Светом Литургијом је началствовао јереј Душан Вишекруна, старешина Саборног храма у Руми, који је након прочитаног Јеванђеља произнео надахнуту беседу, подсећајући на лик и дело Светог Василија, као и на Његова чудесна исцелења.

Сабрани, који су се постом и молитвом припремили за празник, присјединили су се са Телом и Крвљу Господа Исуса Христа примивши Свето Причешће.

Данас прослављамо Светог Василија који је заиста ковчег најлепших дарова божанских, који је извор у коме се и ми умивамо сузама свога покајања и узајамним праштањем. Светитеља који је загрејао острошке стене својим постом и трудом, који сија и зрачи из Божије острошке пустиње и обасјава све сабране у име Његово.

Текст, фотографије и звучни запис: Мирјана Босић

Извор: Радио „Српски Сион“

Беседа јереја Душана Вишекруне, старешине Саборног храма у Руми:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *