Одржан први Васкршњи дечији фестивал у Лаћарку

Христос Васкрсе. Речи су живота и радости јер Христос Господ победи смрт.
Васкрсење Христово је наше васкрсење. Радост празника васкрсења Господа Исуса Христа, у недељу, 2. маја 2021. године, исказала су деца из Лаћарка, преко 300 малишана. Сабрани у Храму на Светој Васкршњој Литургији једном срцем и душом, сами себе и једни друге Васкрслом Христу Господу су предали. Након Свете Литургије благословом нашег драгог Епископа Василија Сремског организован је први ВАСКРШЊИ ФЕСТИВАЛ.

Чак 800 офарбаних и подељених јаја такође говоре о посећености овог прелепог фестивала. Мноштво деце и народа Божијег сабрало се под сводове Светоархангелског Храма славећи име Божије и Литургијски прослављајући Васкрсење Господње. Учешће у Литургији узели су и етно група “Храм” и дечији црквени хор “Архангел” из Лаћарка. Сви ми који смо били део овог догађаја победе живота над смрћу, радости над тугом, можемо узвикнути да је диван Господ у Светима својим, јер је ово дан који је Господ приправио да се радујемо и веселимо у њему.

Богу благодаримо који нас сабра у нашу Светињу, захваљујемо се нашој драгој  деци, њиховим родитељима, управи наше Основне школе “Трива Витасовић Лебарник”  на челу са директором Господином Златком Вулетићем, наставницима, учитељима и свима који су здушно подржали овај први ВАСКРШЊИ ФЕСТИВАЛ у нашем месту.

У нади и вери да ће ово постати део традиције и културе нашега места на радост свих мештана нашега села Богу кличемо и певамо, а све вас срдачно поздрављамо:
ХРИСТОС ВАСКРСЕ.

Текст и фотографије: Јереј Бранислав Дивљак
Извор: Радио “Српски Сион”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *