Најава: Акција „Будимо људи“ у Вазнесењском храму у Руми

Управа храма Вазнесења Господњег у Руми организује акцију прикупљања хране за старије и угроженије парохијане. Тим поводом, из управе храма позивају све оне који су старији и нису у финансијској могућности да прославе Васкрс уз нешто лепши ручак, да дођу у порту храма Вазнесења Господњег у суботу 1. маја 2021. године, у 17.30 часова, где ће им парохијани уручити храну. Такође, планирано је да се храна носи парохијанима који нису у могућности да тог дана дођу у храм.

 „Живећи за друге, ми не откидамо од свога живота, но, на против појачавамо и проширујемо свој живот. Бринући за друге, ми не загорчавамо, него, на против – заслађујемо свој живот. Отуда ништа неприродно и ништа натприродно није проповедао Христос, кад је проповедао љубав ка ближњем.

Један човек има онолико животних радости, за колико се живота брине. Једноме човеку и само страдање за друге много је слађе, него ли страдање за себе. Христу је отуда лакше било поднети крсне муке, него разбојницима с лева и десна.

Бригом за друге човек постаје поноситији. Бригом за друге човек постаје у својим сопственим очима узвишенији. Бригом за друге човек се приближава Богу, боље разуме Бога и другарски стаје уз Бога, ослушкујући Њега и исповедајући се Њему.“ (Свети владика Николај)

Извор: Радио „Српски Сион“

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *