Исповест и причешће свештенства Архијерејског намесништва сремскокарловачког у Инђији

У петак Четврте недеље Часног поста, 9. априла 2021.године, у 9:30 часова, у храму Преноса моштију Светога Великомученика Георгија у Инђији, Свету Архијерејску Литургију Пређеосвећених дарова служио је Епископ сремски Господин Василије поводом исповести и причешћа свештенства Архијерејскога намесништва сремскокарловачкога.

Саслуживали су протојереј Јовица Гачић парох бешчански, јереј Зоран Малешевић парох јарковачки и ђакон Ђорђе Милидраг, професор Богословије Светога Арсенија Сремца из Сремских Карловаца.

Чтецирали су ученици петога разреда Богословије Светога Арсенија Сремца из Сремских Карловаца Стефан Рашић и Милош Јошић.

За певницом су појали свештеници Архијерејског намесништва сремскокарловачкога протојереј-ставрофор Радислав Трајковић, парох инђијски, јереј Драгољуб Јанковић парох крчедински и јереј Станко Лакетић парох сремскокарловачки, професор Богословије Светога Арсенија Сремца у Сремским Карловцима.

Паримеје је читао јереј Богољуб Миловановић парох инђијски. Исповедник свештенству и вероучитељима је био протојереј-ставрофор Рајко Марић, пензионисани парох инђијски и садашњи духовник КБЦ у Сремској Каменици.

О реду и поретку током Литургије и исповести рачун је водио јереј Слободан Вујасиновић, архијерејски намесник сремскокарловачки.

Сви свештеници и вероучитељи Архијерејскога намесништва сремскокарловачкога, као и верни народ и ученици веронауке, приступили су Светим Тајнама исповести и причешћа.

После Свете Литургије Његово Преосвештенство Епископ сремски Василије, надахнутом  беседом обратио се свима присутнима говорећи о значају Свете Литургије Пређеосвећених дарова која се служи у току Васкршњега поста.

Трпеза љубави настављена је у новоподигнутом ,,Светосавском дому” трудом пароха при храму Светог Великомученика Георгија протојереја Миливоја Вучића и Недељка Рашића.

За време трпезе љубави прочитан је рад једнога свештеника СПЦ-е за духовно укрепљење присутног свештенства и вероучитеља, како би се сви  у 21. веку угледали на оне који су кроз векове постојања СПЦ-е духовно водили и старали се о повереном им духовном стаду – верном народу, Живој Цркви Христовој.

Текст: пароси храма Св. Георгија, протојереји Миливоје Вучић и Недељко Рашић
Фотографије и звучни запис: ђакон Горан Груловић

Извор: Радио „Српски Сион“

Беседа Његовог Преосвештенства Епископа сремског Господина Василија

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *