Прослављена храмовна слава у Крњешевцима

На празник Благовести, 7.априла 2021. године, у Благовештенском храму у Крњешевцима , служена је Света Литургија са почетком у 9:30 часова.

Литургијом је началствовао протојереј Зоран Јовић, архијерејски намесник старопазовачки, уз саслужење протојереја-ставрофора Данила Стегњаића и Срђана Ђурђевића, протонамесника Ђорђа Ковљена, ђакона Светогора Сандића и Стефана Гавровског. За певницом су одговарали вероучитељи Димитрије Милановић, Илија Алексић и Душан Тишма.

После Заамвоне молитве пререзан је славски колач који су спремили кумови, породица Растовић.

Беседио је архијерејски намесник протојереј Зоран Јовић о значају данашњег празника који је и почетак нашег спасења. Такође, отац Зоран је поучавао народ овога села о породичним вредностима којe су чврсто везанe за Цркву и веру у Христа Спаситеља. У данашње време је на великим искушењима наша вера и породица, те је потребно да се уз помоћ Божију боримо за јачање ових стубова у нашим животима.

Трпеза љубави је припремљена захваљујући кумовима, верном народу Крњешеваца на челу са њиховим парохом, јерејем Велибором Симићем, којем се и ми захваљујемо на труду и старању да све протекне у најбољем реду овога дана.

Текст и фотографије: ђакон Светогор Сандић

Извор: Радио „Српски Сион“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *