Патријарх српски примио Амбасадора Јерменије

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 2. априла 2021. године у Патријаршији српској у Београду Његову Екселенцију Ашота Ховакимиана, нерезиденцијалног амбасадора Републике Јерменије у Републици Србији.    

Патријарх српски г. Порфирије у срдачном разговору са aмбасадором Ховакимианом je говорио о значају вишевековног српско-јерменског пријатељства, истичући да између Срба и Јермена постоји дубока саосећајност, јер је историја оба народа исписана крстоносним страдањима.

Патријарх је током сусрета обавестио уваженог Амбасадора да се моли Господу да завлада мир међу народима на Јужном Кавказу.

Амбасадор Јерменије је, честитајући Патријарху српском на устоличењу, нагласио да изузетно цени разумевање и поштовање патријарха Порфирија према Јерменима и према Јерменској апостолској цркви која тренутно преживљава врло тежак период.

Пријему су присуствовали почасни конзул Републике Јерменије у Републици Србији др Предраг Томић и шеф Кабинета Патријарха српског ђакон др Александар Прашчевић.

Извор: СПЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *