Патријарх српски примио Шефа делегације Европске уније

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 24. марта 2021. године у Патријаршији српској у Београду Његову Екселенцију Сема Фабриција, шефа Делегације Европске уније у Републици Србији.

Патријарх српски Порфирије је, захваливши амбасадору Фабрицију на посети и честитки поводом избора и устоличења у трон предстојатеља Српске Православне Цркве, нагласио да цени и подржава сваки напор у циљу зближавања људи без обзира на њихову етничку и верску припадност.

Патријарх је, такође, истакао да је упознат са чињеницом да у региону постоји још много проблема који чекају да буду решени и да се стога моли Господу да сва решења буду резултат праведног дијалога како би се постигли услови за дугорочан суживот у миру и љубави.

Амбасадор Фабрици је захвалио Његовој Светости на срдачном пријему током кога се уверио да је патријарх Порфирије чврсто опредељен за очување добрих односа са свим црквама и верским заједницама не само у Републици Србији и региону него и у целом свету.

Пријему су присуствовали заменица Шефа делегације Европске уније у Републици Србији Матеја Норчич Штамцар и шеф Кабинета Патријарха српског ђакон др Александар Прашчевић.

Извор: СПЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *