Патријарх српски примио Амбасадора Републике Грчке

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 24. марта 2021. године у Патријаршији српској у Београду Његову Екселенцију Јоргоса Дјакофотакиса, амбасадора Републике Грчке у Републици Србији. 

У више него срдачном разговору са амбасадором Дјакофотакисом, Патријарх српски Порфирије је изразио благодарност државном врху Републике Грчке, као и самом Амбасадору, на честиткама поводом избора и устоличења у трон предстојатеља Српске Православне Цркве. Говорећи о значају српско-грчког пријатељства Његова Светост је нагласио да ће се и ове године, 25. марта, у Патријаршијској капели Светог Симеона Мироточивог, у складу са епидемиолошким мерама, служити традиционални молитвени чин благодарења поводом највећег грчког националног празника – Дана државности.

Амбасадор Дјакофотакис је захвалио патријарху Порфирију на срдачном пријему и посвећености у неговању братских грчко-српских односа.

Пријему су присуствовали први секретар Амбасаде Републике Грчке Димитриос Михалис и шеф Кабинета Патријарха српског ђакон др Александар Прашчевић.

Извор: СПЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *