Одржан семинар за вероучитеље у Сремским Карловцима

У суботу, 30. јануара 2021. године, у свечаној сали Православне богословије Свети Арсеније Сремац у Сремским Карловцима, а у организацији СПЦ – Епархије сремске, уприличен је и реализован семинар за вероучитеље који предају Православни катихизис у три различита архијерејска намесништва у Срему: сремскокарловачком, подунавском и румском.

Семинар је почео у 9.00 часова, а отворио га је Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије пригодном беседом о значају верске наставе у нашем времену, као и о личности, односно улози и утицају вероучитеља на савремено друштво.

Цео семинар водио је протојереј – ставрофор проф др Драгомир Сандо, професор на ПБФ у Београду и главни координатор за верску наставу у читавој Епархији сремској.

Након беседе Епископа, уследило је поздравно обраћање архијерејског намесника сремскокарловачког јереја Слободанa Вујасиновића, а затим су редом говорили: архимандрит Стефан, настојатељ манастира Велика Ремета, протојереј – ставрофор проф др Радомир Поповић, професор на ПБФ у Београду, г. Милош Гудовић, вероучитељ из Руме, протођакон проф Радомир Ракић и наставница енглеског језика Сања Симић де Граф.

На самом крају, присутним вероучитељима обратио се и ректор Православне богословије Свети Арсеније Сремац, који је повео присутне да им покаже библиотеку Карловачке богословије, а затим позвао све на Трпезу љубави.

Извор: Радио Српски Сион

Звучни запис обраћања Његовог Преосвештенства Епископа сремског г. Василија

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *