Пређеосвећена архијерејска Литургија у Пећинцима и исповест свештенства и вероучитеља старопазовачког намесништва

Епископ сремски Господин Василије служио је Литургију Пређеосвећених Дарова у среду, 23. марта 2016. Године, у Пећинцима. Литургија је почела у 9:30, a епископу су саслуживали протојереј Кристо Алексић из Нове Пазове, јереј Милан Главашевић из Попинаца и протођакон Слободан Вујасиновић из Сремских Карловаца, а чтецирали су вероучитељи Димитрије Милановић и Слободан Грујић. За певницом су певали протојереј Александар Цвитановић, протонамесник Ђорђе Ковљен, јереј Слађан Видаковић, јереј Никола Деспот, јереј Зоран Ерић, јереј Сава Мишановић, и вероучитељи Светогор Сандић, Ђорђе Деспот, Данило Стјепановић и Илија Алексић. Паримије је читао протојереј Срђан Ђурђевић из Старе Пазове.
Свештенике и вероучитеље је исповедао протојереј-ставрофор Бранислав Поповић, пензионисани парох сремскокарловачки. Протојереј-ставрофор Миле Јокић, архијерејски намесник старопазовачки, брижљиво је пазио на поредак како Литургије тако и исповести свештенства, вероучитеља и народа.

Беседа епископа сремског Г. Василија:

Протојереј Радомир Сандић из Војке одржао је предавање на тему „Свети Бранковићи и њихова улога у духовном развоју српског народа“:

Светогор Сандић
ОПШИРНИЈЕ:

http://www.eparhija-sremska.rs/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *