БОЖИЋНА ПРИЧА у ОШ „Трива Витасовић Лебарник” у Лаћарку

Претпразничка атмосфера која је видљива у нашем окружењу, наговештава нам долазак празника. Многи симболи празничног декора треба да нас подсете на радост, даривање, упућеност једних на друге и поред тога на обавезу коју морамо пренети својој деци.

Некад се запитамо да ли младима и деци пружамо праву слику доживљаја празника или користимо свеопшту друштвену форму и усиљено желимо да изазовемо срећу, радост и спокој. Због свега тога дошли смо на идеју да реализујемо једну дивну „БОЖИЋНУ ПРИЧУ” и истакнемо смисао и значај празника Христовог рођења.

Поводом предстојећих божићних празника у нашој школи од 10. децембра биће осмишљен, израђен и постављен „ВЕРСКИ КУТАК”. Управо овакав приступ у изради суштинске теме и поруке Божића враћа нас на прави смисао онога што чекамо и што ћемо прославити. Тек загледани у јасле разумемо величину истинске љубави Божије према човеку, како би и сами могли исказати љубав према другима. Који је прави дар виши и вреднији од материјалног, где је једина нада која ће нас утешити и који је прави пут у даљем животу, лако је сагледати кроз само једну слику Рождества Господа Исуса Христа.

Нека Вам свима Господ Христос подари изобилне дарове љубави своје и учини да у здрављу, радости, породичном дому и на окупу дочекамо Његово славно рођење.

Живели и свако добро.

На информацијама и фотографијama захваљујемо оцу Браниславу Дивљаку

Извор: Радио „Српски Сион“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *