Храмовна слава у Вашици

Парохијани вашичанске парохије, Архијерејског намесништва шидског, прославили су своју храмовну славу Обновљење Храма Светог Георгија – Ђурђиц.

Празновање је започето служењем празничног Вечерњег богослужења уочи празника које је служио протонамесник Ратко Нонковић, парох вашичански, а Свету Литургију на дан празника служили су јереј Борис Фајфрић, парох батровачки, јереј Гостимир Душанић, парох илиначки и ђакони Бранислав Ристић и Лазар Павић.

За певницом је појала Ивана Нонковић, професор музичког у Гимназији „Сава Шумановић“ у Шиду, а Апостол је читао богослов Петар Божин.

Након Свете Литургије, свештенство и верни народ обавили су Крсни ход – Литију и помен свим свештенослужитељима, саслужитељима и верном народу села Вашица.

Учешће у молитвеном сабрању узели су и наставници са ученицима Основне школе „Вук Караџић“ у Вашици. Ђаци су са  својим вероучитељем Ненадом Србљанином говорили Оче наш.

По повратку у Храм, пререзани су славски колачи и освештано кољиво, које су припремили кумови Зорана Саватовић Петров, Горана Николић, Љиљана и Ивана Лујић, Миодраг Јастребић и Миша Мандић. Више благочестивих породица пријавило се за кумовање наредне године.

Домаћин, протонамесник Ратко Нонковић са Црквеним одбором Црквене општине Вашица и са парохијанима, уприличио је трпезу љубави свим присутним верницима.

Извор: Епархија сремска

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *