Директор ОШ из Лаћарка у посети Епископу сремском

У суботу 24. октобра 2020. године директор ОШ “Трива Витасовић – Лебарник” из Лаћарка г. Златко Вулетић посетио је Његово Преосвештенсво Епископа сремског г. Василија
у пратњи вероучитеља ове школе, јереја Бранислава Дивљака.

Непосредни повод посете био је разговор о могућностима побољшања квалитета Верске наставе, брига и старање за децу и омладину, односно активност и рад на пољу Верске наставе уопште.

Г. Златко Вулетић, као новопостављени директор школе у Лаћарку, у пријатном и срдачном разговору, затражио је и добио благослов Епископа сремског г. Василија на почетку своје нове и изузетно одговорне службе, која се тиче будућности, образовања и васпитања наше деце.

Као крајњи закључак истакнуто је колико је важно да Црква и школа делују заједничким снагама у интересу младих, те да би ОШ у Лаћарку могла постати диван пример једне такве сарадње и школама у осталим местима.

Након пријема код Епископа сремског, директора и вероучитеља из Лаћарка примио је и ректор Карловачке богословије, протојереј Јован Милановић, с којим је такође разговарано о узајамној сарадњи ова два училишта на понос и корист деце, омладине и целокупног народа Божијег.

На информацијама и фотографији захваљујемо оцу Браниславу

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *