Први братски састанак новог архијерејског намесника старопазовачког са свештенством

Уочи Светих мученика Евлампија и Евлампије, дана 22. октобра 2020. године, у 18.00 часова, у храму Свете Петке у Новој Пазови, Акатист овој светитељки служили су протојереј-ставрофор Кристо Алексић, протојереј Миодраг Лујић, јереј Зоран Ерић и jереј Милош Лукић. Појали су свештеници старопазовачког намесништва.

Након Акатиста су сви свештеници прешли у црквену салу при храму Свете Петке. После Молитве Светом Духу, протојереј Зоран Јовић, архијерејски намесник старопазовачки је одржао уводну реч где се представио на новој дужности, на коју га је поставио Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије.

Отац Зоран је позвао свештенике на братску љубав на првом месту, а затим и на сарадњу, духовни рад и свестрано поштовање, сећајући се свагда и свуда на какву службу смо призвани.

Касније се током састанка разговaрало о административним и парохијским обавезама, размењујући стара и нова искуства у свештеничкој служби.

Свештеници су честитали новом архијерејском намеснику на постављењу, а и ми им се придружујемо речима: “на многаја љета”.
Текст и фотографије: ђакон Светогор Сандић

Извор: Радио “Српски Сион”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *