НОВИ БРОЈ ЧАСОПИСА „СРПСКИ СИОН“

 

           SRPSKI SION III NASLOVNA У овом броју „Српског Сиона“ пред читалаштво се износи мноштво занимљивих тема и подсећање на друге битне догађаје из црквене и народне историје. Тако ћемо се сетити ранохришћанске историје славног Сирмијума и околине, тј. историје хришћанства на подручју Срема. Поменућемо чувену албанску голготу нашег народа као и седамдесетогодишњицу од једне новије голготе – пробоја сремског фронта у Другом светском рату. Износимо и посланицу Епископа сремског г. Василија, као и његово предавање са научно-духовног скупа у Сремским Карловцима. Ту је и веома поучан текст о истинитој вери која је немогућа без живота у Цркви. Присећамо се важних догађаја који су обележили протеклу годину.  У овој години великих и важних јубилеја за нашу Цркву и Отаџбину, присећамо се лика и дела великих Божијих угодника и народних добротвора, Свете и благословене породице Бранковића: Св. деспота Стефана Слепог, Св. мајке Ангелине, Св. владике Максима и Св. деспота Јована. Овога лета навршава се 530 година од доласка „фрушкогорских Немањића“ на просторе данашњега Срема. И ови догађаји се описују у овом броју “Српског Сиона”.

У нади да ће се духовно окористити овим темама, уредништво часописа „Српски Сион“ жели свако добро од Господа својим читаоцима и позива их да дођу у сретање Св. Бранковићима, да се заједно радујемо Богу који је диван у Светима својим.

СА УРЕДНИЧКОГ СТОЛА

У савременом свету тражи се постављање и успостављање стандарда који би са једног нижег степена развијености требалo да поједнице, групе и друштва доведу на виши цивилизацијски ступањ. Разлог томе јесте жеља, сада већ непознатог порекла и исходишта, да целокупно човечанство (или можда ипак један део тог човечанства!?) буде у могућности да на исти начин живи и троши добра која је стекао…

ОПШИРНИЈЕ:

НОВИ БРОЈ ЧАСОПИСА „СРПСКИ СИОН“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *