Молебан за почетак школске године у Бусијама

У недељу, 6. септембра 2020. године, у храму Свете браће Ћирила и Методија на Бусијама, са почетком у 18:00 часова, Mолебан приликом почетка школског учења служили су протојереј-ставрофор Миле Јокић и протојереј Мићо Ристић.

Деца овога места су се одазвала на позив вероучитељице Драгане Кончаревић, и дошла у свети храм на молебан. Ова школска година ће остати уписана као прва у којој ће ђаци Бусија кренути у новоотворену школу, која је скоро завршена, а потом и освећена од стране Његовог Преосвештенства Епископа сремског Господина Василија.

Протојереј-ставрофор Миле Јокић је у беседи пренео благослов нашег Епископа Василија и посебно истакао и нагласио залагање и труд Епископа, да ова деца и будуће генерације имају своју школу. Прота Миле је похвалио децу за долазак на овај Молебан подсетивши их да буду добри, послушни, вредни и марљиви како у школи тако и ван ње.

После Молебана је служен Акатист Пресветој Богородици којој свагда прибегавамо да нас и сву децу спасе од свих беда и невоља и од сваке опасности.

Ђакон Светогор Сандић

Извор: Радио “Српски Сиoн”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *