Његово Преосвештенство Епископ сремски богослужио у манастиру Ваведења у Сремским Карловцима

Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије, служио је Свету Архијерејску Литургију на празник Рођења Светог Јована Претече, 24. јуна/7. јула 2020. године у манастиру Ваведења (Горња Црква) у Сремским Карловцима.

Његовом Преосвештенству су саслуживали: Архимандрит манастира Гргетег Доситеј (Миљков), протојереј – ставрофор Миле Јокић, намесник старопазовачки, протојереј Борис Милинковић, намесник сремскокарловачки, протојереј Недељко Рашић, јереј Богољуб Миловановић и ђакони: Милош Лукић, Горан Власац и Лазар Павић.

Након Великог Входа, а пре канона Свете Евхаристије, Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије рукоположио је часног ђакона Милоша Лукића у чин презвитера. Прочитавши свештеничку заклетву, ђакон Милош Лукић је милошћу Господа Бога, приступио пред Престо и под Омофор Епископа Василија.

„Ти Сам, Владико свих и свега, и за овог слугу Твојега и брата нашега, за којега си благоволео да од мене буде рукопроизведен, благоизволи да у непорочном живљењу и непоколебивој вери прими ову велику Благодат Светога Духа…“ – овим речима молитве, која се изговара при рукоположењу, Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије, измолио је од Тројединог Бога, Благодат Духа Светога за вршење презвитерске службе ђакону Милошу Лукићу.

У својој Архипастирској беседи, Његово Пресвештенство Епископ сремски Василије, честитао је Милошу Лукићу на Светој Тајни Рукоположења, осврнувши се на сам чин ове Свете Тајне, као и на Празник Рођења Светог Јована Претече, нагласивши посебну службу Светог Јована као Претече Господњег.

Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије, након отпуста Свете Литургије, поздравио је сабрани народ, а трпезу љубави за све присутне,приредили су јереј Душко Масларић и новорукоположени јереј Милош Лукић, како би се продужило Литургијско сабрање.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *