У школској 2020/2021. години групе за обавезне изборне предмете формираће се као и у претходној школској години

Имајући у виду изражене потребе наставника верске наставе и још увек нерешен радно-правни статус ових наставника од 2001. године, Министарство је донело одлуку да у школској 2020/2021. години омогући формирање група за обавезне изборне предмета на начин како је то рађено у претходним школским годинама.

То значи да ће се донети Стручно упутство за формирање одељења и група за 2020/2021. годину примењивати тако што ће се величина група за верску наставу и грађанско васпитање одобравати већ у првом степену, на нивоу школских управа тако да се обезбеди да највећи број ових наставника задржи постојећу норму, односно да се не смањује број одобрених група.

У току наредне, школске 2020/2021. године биће размотрене могућности да се, по решавању радног статуса наставника верске наставе, предвиде додатни модели и простор за њихово ангажовање у раду школе, у оквиру системских пројеката и нових организационих решења у виду обогаћеног једносменског рада, са циљем повећања васпитне функције школе.

Све школе и школске управе су обавештене о овој одлуци, која ће примењивати у финансирању рада школа од 1. септембра 2020. године.

Извор: http://www.mpn.gov.rs/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *