Архијерејска Литургија у Новим Бановцима

 

Његово Преосвештенство Г. Василије, Епископ сремски, служио је свету архијерејску Литургију у суботу, 16. јануара, у храму Св. Василија Острошког у Новим Бановцима, уз саслужење протојереја-ставрофора Милана Борота и Стевана Станковића, јереја Бојана Нинковића и Бранислава Мишковића, те протођакона Слободана Вујасиновића и ђакона Немање Теофиловића. Повод за ово молитвено окупљање била је годишњица упокојења нашег брата и саслужитеља Ђорђа Вишекруне, блаженопочившег ђакона румског и главног уредника радија Епархије сремске “Српски Сион”.
Владика Василије се у својој беседи након Литургије присетио лика и дела покојнога ђакона, који је између осталог више година службовао у Сремским Карловцима као епархијски ђакон и службеник Црквеног суда. Ђакон Ђорђе остао је у успомени свима који су га познавали као човек доброг срца, који је неизмерно волео свога Господа и Његову Цркву.
Након свете Литургије, сабрани народ отишао је на новобановачко гробље, где је над гробом усопшег ђакона извршен чин освећења надгробног крста и помен за упокојење његове душе. Помен су служили протојереј-ставрофор Недељко Марјановић и јереј Душан Вишекруна.
Вечан му спомен!

IMG_20160116_120037 IMG_20160116_120303 IMG_20160116_120614

One thought on “Архијерејска Литургија у Новим Бановцима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *