Обнова фрушкогорске Раванице

Са благословом Епископа сремског Василија, фрушкогорска светиња Раваница се обнавља. Ова оазу молитве, тишине, лепоте, духовног мира, сестринство манастира са игуманијом мати Анастасијом и јеромонахом Лазаром припрема за предстојеће велике празнике: Силазак Светог Духа на Апостоле и Видовдан.

За манастирску славу Вазнесења Господњег, Спасовдан, отворена је црква и верни су имали прилику да се моле пред светима чији су ликови изображени са иконостаса и пред кивотом са делићем нетљених моштију Светог кнеза Лазара, моштима Свете великомученице Анастасије (III век), светиње са Христовог гроба, и делићем моштију Св. Теодора Тирона (све изложено испред иконостаса који је заштићен најлоном док се не изврши обнова цркве). Радови на обнови манастирске цркве трајаће две-три године.

На дан манастирске славе, Вазнесења Господњег  светом Литургијом је началствовао парох врднички, отац Небојша Димковић уз саслужење оца Симеона из Епархије Крушевачке, јеромонаха раваничког оца Лазара и епархијског ђакона Александра Стаменковића. Богоугодни разговори су настављени за трпезом Агапе коју су припремили кумови породице: Пртина из Инђије, Маџаревић из Сурчина и Слободан Трифковић из Републике Српске.

Иако је црква посвећена Вазнесењу Господњем, црква слави, као национални празник Видовдан када се сабере силни народ из разних крајева.

Извор: Сајт „Епархија сремска“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *