Молебан Пресветој Богородици у Бусијама

У недељу Шесту по Пасхи (о Слепом) , 24.маја, на празник Св. Кирила и Методија у храму који је посвећен овим светитељима у насељу Бусије, у 18 часова служен је Молебан Пресветој Богородици, а за спас православног народа у Црној Гори и на Косову и Метохији.
Молебан су служили протојереј Борис Милинковић, архијерејски намесник сремскокарловачки, протојереј Александар Цвитановић, јереји Бранислав Мишковић, Сава Мишановић, Милорад Бојчић и ђакон Светогор Сандић.
Појали су протојереј-ставрофор Споменко Грујић, јереји Драган Зорица и Стефан Трифковић, са другим свештеницима наше Епархије.
Надахнутом и поучном беседом се верном народу обратио протојереј Борис Милинковић, арх.намесник сремскокарловачки.
Затим су сви свештеници са народом изашли из цркве и испред спомен обележја одржали помен за упокојење уснулих слугу Божијих, праотаца, отаца, браће и сестара који своје животе положише на бранику вере православне и многострадалног народа српског.
Домаћини овога сабрања, протојереј-ставрофор Миле Јокић, архијерејски намесник старопазовачки и протојереј Мићо Ристић су се захвалили на усрдним молитвама које упутисмо Пресветој Богородици за спас нашег народа и очување православних светиња тамо где су оне најугроженије.
„Спаси од беда слуге Твоје Богородице, јер сви после Бога к Теби прибегавамо, као неразрушивој тврђави и заштити.“ (Општи молебан Пресветој Богородици – Мали параклис).
Текст и фотографије: ђакон Светогор Сандић
Извор: Радио „Српски Сион“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *