Снима се филм о Светом Нектарију

Велика филмска продукција у коме глуме светски познати страни и грчки глумци и глумице обележиће 100-годишњицу престављења  у Господу Светог Нектарија, вољеног светитеља Православне Цркве.

Филм Јелене Поповић „Божји човек“ званично ће имати премијеру у новембру 2020. године. То је житије Светог Нектарија, који је прошао низ искушења током свог живота; Он је неправедно послат у егзил, клеветан без разлога, подносио је мржњу својих непријатеља, али наставио је да проповеда божанску реч.

Овај светитељ има стотине хиљада поштовалаца, који путују у Егину да би се поклонили његовим моштима. Његов живот је дирнуо филмског продуцента и глумицу Јелену Поповић, пореклом из Србије, која је и сама православни верник, а и лично је одувек желела да напише сценарио који би помогао људима да позитивно размишљају и да превазиђу животне препреке. Али она никад није помислила да ће да снимити филм о светитељевом  животу.

Године 2012, док је путовала, прочитала је књигу о животу Светог Нектарија која ју је дубоко дирнула. Егину је посетила и 2013. и 2014, паи 2015. када је игуману манастира у Аризони изразила жељу да сними филм о животу светитељевом. Филм се очекује да ће имати премијеру  кроз неколико месеци у могућу подршку Sony Russia.

Арис Серваталис игра улогу Светог Нектарија. Други глумци и глумице су Мики Рурк, Кариофилија Карабети, Јанис Станкоглу, Никитас Цакироглу, Тонија Сотиропулу, Александер Петров и други.

Извор: Orthodoxtimes.com (са енглеског Информативна служба СПЦ)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *