Света Литургија у храму Вазнесења Господњег у Руми

У недељу Самарјанке, 17. маја 2020. године, у храму Вазнесења Господњег у Руми, Светом Литургијом началствовао је протојереј-ставрофор др Драгомир Сандо, професор Православног богословског факултета у Београду, уз саслужење јереја Драгана Арсеновића, пароха друге парохије храма Вазнесења Господњег и јерејаЂорђа Санчанина, пароха прве парохије храма Вазнесења Господњег.

У препуном храму верника, надахнуту бесесу произнео је протојереј-ставрофор др Драгомир Сандо, говорећи о Спаситељу који је Самарјанки открио једну велику и нама непознату тајну, да у нама самима постоји диван Храм лепши од целе васионе…

„Водом живом“ Спаситељ назива благодат Светога Духа и ко се ње удостоји, имаће у себи постојани извор божанских учења, а ко пије од ове воде живе, тј. ко се напаја благодаћу Духа Светога никада неће духовно ожеднети, поручује нам отац Драгомир Сандо.

Иако је у току рестаурација храма то није сметало верном народу да се у великом броју окупи за Трпезом љубави, око својих драгих свештеника, благодарећи васкрслом Господу на свим благодатима.

Текст, фотографије и звучни запис: Мирјана Босић

Извор: Радио „Српски Сион“

 

Беседа протојереја-ставрофора др Драгомира Санда, професора Православног богословског факултета у Београду:

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *