Прослављена храмовна слава у Беочину

Jуче, 12. маја 2020. године,  на празник Светог Василија Острошког – заштитника нашег храма и града, одслужена је Божанствена Литургија у препуном храму. Литургију су служили уважени оци: архијерејски намесник подунавски, протопрезвитер-ставрофор Гавро Милановић, архијерејски намесник румски, протопрезвитер Сретен М. Лазаревић, протонамесник Вељко Грубач, парох у Беочин селу, јеромонах Евгеније (Пилиповић), сабрат манастира Раковац, протођакон Петар Којић и ђакон Страхиња Џамбић.

Певницу је предводио вероучитељ сремскокаменички, Борислав Шашић.

Кум овогодишње славе је господин Стеван Поповић са породицом, који се, као добри домаћин, потрудио и постарао да достојно и како доликује угости наше госте. За кума за наредну годину јавио се господин Зоран Тешић.

У навечерје празника, вечерње богослужење служили су презвитер Јован Рајак и презвитер Немања Теофиловић. Хор храма Огњене Марије са Парагова, благословом свог духовника оца Јована, постарао се да ово вечерње дуго остане упамћено захваљујући њиховим предивним гласовима.

За фотографије које су пред Вама, заслужан је увек ревносни Исмет Иса Адемовски, који је и овог пута показао своје умеће и таленат, као и љубав према нашем храму, те се постарао да нам његове фотографије остану верна успомена на овај предивни и благословени дан.

Молитвама Светог оца нашега Василија Острошког,
Господе Исусе Христе, Боже наш, спаси нас!

Извор: фејсбук страница Храм Св. Василија Беочин

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *