Хуманитарна акција Цркве и Црвеног крста у Сусеку

На празник Велике суботе, дана 18. априла 2020. лета Господњег са почетком у 13 часова у Сусеку, започета је и извршена планирана хуманитарна акција Српске православне црквене општине у Сусеку у сарадњи са Црвеним крстом Општине Беочин. Разлог и највећи мотив за овакву организовану хуманитарну акцију на територији парохије сусечке јесте пружање материјалне помоћи и духовне подршке угроженим парохијанима и мештанима у околностима ванредног стања током епидемије вируса Ковид-19 у Србији. Ово све је урађено са благословом Његовог Преосвештенства Епископа сремског Г. Василија са циљем да се баш у оваквој ситуацији уочи православне прославе празника Васкрсења Христовог изађе у сусрет ближњем са делом вере, наде, љубави, доброте и милосрђа.

Што се тиче самог садржаја помоћи, оно се састоји из 2 дела: пакета прехрамбених намирница са црквеном литературом и иконицама које је обезбедила Црква са добровољним приложницима и пакета средстава хигијене са едукативним материјалом који су обезбеђени од стране Црвеног крста Општине Беочин. Припремљено је 160 пакета за 80 домаћинстава. Осим генералног секретара Црвеног крста Општине Беочин г. Драгана Бранковића и пароха сусечког јереја Немање Теофиловића, учесници овог харитативног подухвата такође су г. Слободан Бранковић (испред Црвеног крста), Лазар Ковачевић и Драган Варечка (сусечки ученици Богословије “Свети Арсеније Сремац” у Сремским Карловцима).

Овом приликом посебно се захваљујемо Општини Беочин на техничкој помоћи, Полицијској станици Беочин, г. Милану Бегојевићу на помоћи у превозу и дистрибуцији пакета, г. Душану Бајатовићу на донацији, као и осталим добровољним приложницима Цркве и сарадницима Црвеног крста.

С обзиром на организованост, квалитет и ефекат поменуте хуманитарне активности, остајемо у нади да овако уприличена сарадња Цркве и Црвеног крста на овом поднебљу не остане забележена као једина.

Опширније на фејзбук-страницама СПЦО у Сусеку – Храм Светог архангела Гаврила:
и Црвеног крста Општине Беочин:
текст: јереј Немања Теофиловић, парох сусечки
фотографија: Лазар Ковачевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *