Председник Вучић честитао славу патријарху Иринеју

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј примио је 11. априла 2020. године, подовом Лазареве суботе, крсне славе Његове Светости, честику председника Републике Србије г. Александра Вучића следеће садржине:

Ваша Светости,

Од срца Вам се захваљујем на позиву да заједно, како наши обичаји налажу, обележимо Вашу крсну славу, Васкрсење четрвородневног Светог Лазара. Сложена ситуација у којој се налази наша земља захтева од свих нас велику одговорност и пажњу за наше ближње. У овом тренутку наша је дужност и обавеза да сачувамо што више живота наших грађана. Надам се да ћете разумети да, због озбиљности ситуације, не можемо да будемо заједно овог важног дана. Не можемо да будемо заједно физички, али духовно ћу, будите уверени, бити са Вама целим својим бићем.

Не дозвољаваљући овој пошасти да нам помути радост због долазећег Празника над празницима, Васкрсења Христовог, од срца Вам честитам Вашу крсну славу – Лазареву суботу. Желим Вам да у здрављу славите јоиш много година и да достојно предводите нашу свету Српску Православну Цркву као што сте то и до сада чинили.

Александар Вучић
Председник Републике Србије

Извор:Сајт СПЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *