Благовести у Сурчину

На данашњи празник, небо је објавило земљи радосну вест: када је архангел Гаврило по вољи Божјој објавио у граду Назарету девојци Марији, да ће по благодати Божјој родити сина. Зато се сав свет радује празнику Балговести, празнику када је објављена роду људском радосна вест да ће се родити Спаситељ света и да ће свет избавити од греха и свих безаконих дела.

Божју службу је одслужио протојереј-ставрофор Слободан Радојчић, архијерејски намесник земунски.

„ Наша Православбна Црква данас на овај велики и значајан празник позива своју децу на свеопшту радост, јер се данас радују и небо и земља; радују се анђели на небу и људи на земљи. Зато се у Цркви пева данас: Благовјествуј земљо, радост велику, хвалите небеса славу Божју.

Ми се радујемо у душама својим, благодаћу која нам је обећана у Благој вести архангела Гаврила да ће се родити Спаситељ света. Благовестимо и хвалимо милостивога Бога који испуњава своје обећање: долазак Спаситеља на земљу са неба, да спаси род људски.

Нека би дао милостиви Отац наш небески да се срца свих који данас празнују овај велики дан и празник, испуне обиљем душевне радости молитвама Пречисте Богородице пред којом молимо и вапијемо да нас заштити, да нам да мудрости и снаге у ове тешке дане како бисмо сачували веру и да свагда ходимо спасоносним путем Богопознања и Богоспасења,“ порука је старешине храма Свете Петке у Сурчину.

З.З

Извор: Сајт „Епархија сремска“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *