„Онлајн“ часови Верске наставе на Телевизији Храм

Од како је 2001. године, након полувековне паузе, Верска настава поново уведена у српску просвету као изборни предмет, она настоји да оправда своје присуство у школама. Трудом, радом и залагањем Српске Православне Цркве и њених вероучитеља, Верска настава се бори (и требала би) да заузме равноправан положај са осталим предметима који се у школи изучавају, посебно ради тога што је још од времена Кирила и Методија па до пре век – два Српска Православна  Црква била једини носилац просвете у српском народу.

Приближавајући Бога деци и децу Богу, учећи их о Цркви и правим вредностима, нудећи свој богат садржај, Верска настава је прошле године прославила своје пунолетство – 18. година постојања и деловања у српској просвети.

Већ наредне, 2020. године када се цело човечанство суочило са новим искушењем, непознатим вирусом, који је многе државе, па и нашу, присилио да се уведу мере ванредног стања, и Верска настава се нашла пред новим изазовом који је подразумевао организовање „онлајн“ наставе на даљину.

Како то и доликује „пунолетном и зрелом“ предмету, Верска настава је успешно одговорила на овај изазов.

Благословом Његове Светости Патријарха српског Господина Иринеја, а у продукцији Телевизије Храм, у организацији Вероучитеља  Архиепископије београдско – карловачке, у складу са планом и програм, припремљени су часови Верске наставе који почели са емитовањем од понедељка 30. марта 2020. године.

„Онлајн“ емисију названу „ВЕРОУЧИТЕЉ“ ученици могу погледати сваке седмице, понедељком, уторком, средом и четвртком од 18 часова,а ова емисија ће бити доступна и на ЈуТјуб каналу „Телевизија Храм“ .

За шири садржај Верске наставе и за преглед свих лекција које ће бити припремљене, основан је и сајт www.veroucitelj.rs.

Спремно, способно и одговорно, одговарајући изазовима новонастале ситуације на овај начин, Верска настава је стала је раме уз раме са осталим предметима  који су свој рад организовали путем телевизијских програма и интернет платформи,  показујући видан знак озбиљности и оправдавајући осамнаестогодишње присуство и деловање у српским школама и просвети.

У прилогу текст је видео снимак најаве емисије „Вероучитељ“   Телевизије Храм:

ЈуТјуб канал: Телевизија Храм

Сајт: https://veroucitelj.rs/

Текст приредио: Ђакон Лазар Р. Павић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *