Патријарх: “Да Васкрс дочекамо у мањем страху него што смо данас”

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј служио је у среду, 18. марта 2020. године Свету Литургију пређеосвећених Дарова у цркви Светог Саве на Врачару. После богослужења одржана је исповест свештенства, као и братски састанак архијерејског намесништва београдског првог. Реч Патријарха Иринеја можете чути у наставку, а снимак доносимо благодарећи ТВ Храм.

Истакавши да је Господ допустио велико искушење не само над нашим народом него и читавом свету, од чега је свет задобио страх, те се предузимају многе мере заштите од вируса, Патријарх је указао да је потребно прихватити све оно што стручни људи говоре о начину како да се сачувамо, али је напоменуо да је поред овога најзначајније да појачамо своје молитве:

“Нема никаквих последица без великог узрока. Није узалуд Господ доспутио ову велику патњу. Овај свет лежи у злу које тријумфује у свету, у људима, а да би се ослободили тога и онога што Господ допушта – да појачамо своје молитве, пост и све што нас Богу приближава и од греха удаљава”. Свјатјејши је закључио: “Да Богу се молећи дочекамо славни празник Христовог Васкрсења у мањем страху него што смо данас од болести. А мањи страх ће бити ако будемо имали већи страх од Бога и од онога што чинимо, а што није по вољи Божјој!”.

 

Извор: „Радио Слово љубве“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *