Eпископ сремски г. Василије на празник Светог Симеона и Ане богослужио у Сремској Митровици

На дан када наша Света, Саборна и Апостолска Црква молитвено прославља празник Светог Симеона и Ане, Његово Преосвештенство Eпископ сремски господин Василије началствовао је Светом архијерејском Литургијом у храму Светог Првомученика и Архиђакона Стефана у Сремској Митровици.

Његовом Преосвештенству саслуживали су протојереј ставрофор Драгомир Сандо (професор на Православном богословском факултету у Београду), протојереј ставрофор Недељко Милановић (свештеник из Аустралије у пензији), протонамесник Љубомир Воларевић (парох у Саборном храму), протојереј Владимир Недељковић (парох у храму Светог Првомученика и Архиђакона Стефана), протонамесник Андрија Авакумовић (старешина храма Светог Стефана) и ђакон Горан Власац.

Апостол је читао вероучитељ Александар Цигановић.

На Литиргији су певали матуранти Карловачке богословије са професором Јованом Стојановићем, а након  Литургије певала је етно група “Српски дом” и дечији хор “Благослов”.

На крају Свете архијерејске Литургије, Његово Преосвештенство је верном народу поделио нафору и иконице за спомен на овај дан.

Благодарни смо Богу, Светом Стефану и Светом Симеону и Ани што је на овај дан храм био пун верног народа. Остајте у здрављу са Господом. Амин!

У прилогу можете погледати фотографије с овог догађаја и послушати беседу Његовог Преосвештенства Епископа сремског г. Василија.

Текст: Димитрије Николић, ученик Богословије Св. Арсенија Сремца у Сремским Карловцима

Фотографије: Александар Цигановић, вероучитељ и Димитрије Николић, ученик Богословије Св. Арсенија Сремца у Сремским Карловцима

Звучни запис: г. Дејан Мостарлић

Извор: Радио „Српски Сион“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *