Молебан у Руми за одбрану светиња

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа сремског г. Василија, архијерејско намесништво румско, у суботу 1. фебруара 2020. године, организовало је Молебан за светиње и верни народ у Црној Гори.

У препуном храму Силаска Светог Духа на апостоле у Руми, Молебан је служио архијерејски намесник и парох румски, протојереј Сретен М. Лазаревић, са свештенством и верним народом који се сабрао из свих крајева Срема.

Тим поводом, архијерејски намесник и парох румски, протојереј Сретен М. Лазаревић, нагладио је да се Молебан слижи ради молитвеног зеједништва са Православнима у Црној Гори и очувања светиња којима смо задужени од наших предака да чувамо и предамо у наслеђе будућим покољењима на очување свога бићаусавршавање сваке личности кроз богослужења, као и очување свега што нас чини Православним Србима.

Узносећи молитве Господу, Пресветој Богородици, Светом Петру Цетињском, Светом Василију Острошком и свим светима да нас благодаћу Божијом оснажи, сабрсни у једно, верници су  у Руми показали љубав и слогу и послали подршку својој браћи и сестрама у Црној Гори, што ће чинити увек.

 

Беседа архијерејског намесника и пароха румског, протојереја Сретена М. Лазаревића:

Текст: Мирјана Босић

Фотографије и звучни запис: г. Зоран Пурешић

Извор: Радио „Српски Сион“

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *