Школска слава Свети Сава у Гргуревцима и Шуљму

Ученици основне школе „Бошко Палковљевић Пинки“ у Гргуревцима и Шуљму, заједно са својим  учитељима,наставницима и родитељима свечано су прославили своју школску славу Светог Саву.

У цркви Светог архангела Гаврила у Гргуревцима  прослава празника Светог Саве започела је  ,како и доликује, Светом Литургијом коју је служио протојереј Сретен Лукић.Литургији су присуствовали ученици ,наставници ,родитељи и бројни мештани села. По завршетку Литургије уприличено је разање славског колача, а затим  је свештеник Сретен Лукић одржао  беседу у којој је говорио о значају образовања, као и улоге коју је Свети Сава имао у њему. Споменуо је такође и да знања која ученици стекну у основној школи остају да се памте и по завршетку школовања. Ученицима је пожелео да заврше високе школе и буду понос својих родитеља, али да не забораве да буду пре свега добри и честити људи. У наставку су ученици извели пригодан програм који су припремили са својим вероучитељем Александром Цигановићем .Успешним ученицима уручене су књиге ,поклон од кумова школе.

За ученике из Шуљма прослава школске славе  почела је у 12 часова у цркви Преноса моштију Светог Николе резањем славског колача.Присутним ученицима,учитељима и родитељима обратио се отац Сретен Лукић  пригодном беседом.Након тога су се представили ученици песмама и рецитацијама које су припремили са својим учитељима и вероучитељем.Кумови школе даровали су књиге успешним ученицима.

Текст и фотографије: Вероучитељ Александар Цигановић

Извор: Радио „Српски Сион“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *