Час историје земунских гимназијалаца

Поводом 800 година аутокефалности СПЦ, ученици сва четири разреда Земунске гимназије су, заједно са активом професора историје, приредили час историје о српском народу и вери обухватајући њиме целокупну нашу историју, од пре проглашења СПЦ као аутокефалне па све до данас. Предавање је одржано у понедељак, 16. децембра 2019. године, у Свечаној сали Земунске гимназије.

Пре почетка предавања, присутнима се обратила гђа Љиљана Раковић председник актива историје у Земунској гимназији и аутор и реализатор програма. Поздравила је све присутне ученике, родитеље и наставнике и представника Његове Светости Патријарха српског Иринеја, протојереја-старофора Божу Бакајлића.

Предавању су присуствовали г. Гаврило Грбан испред Канцеларије за сарадњу са Црквама и верским заједницама Владе Републике Србије и академик г. Љубодраг Димић.

На овом часу историје ђака Земунске гимназије, у уметничком делу је наступио и хор Земунске гимназије који је извео химну Светом Сави. Тиме су ђаци показали да чврсто стоје на темељима наше народне традиције али и достигнућима модерне историјске науке.

Извор: Радио „Слово Љубве“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *