Патријарх српски г. Иринеј богослужио у цркви Ружица на Калемегдану

Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј служио је 15. децембра 2019. године, у недељу 26. по Духовима, Свету Архијерејску Литургију у цркви Ружици на Калемегдану у Београду.

Његовој Светости саслуживали су протојереји–ставрофори др Саво Б. Јовић и др Предраг Пузовић и ђакони др Сава Милин и др Србољуб Убипариповић.

Светој Архијерејској Литургији молитвено су присуствовали старешина храма протојереј–ставрофор др Владимир Вукашиновић и протојереји–ставрофори др Драган Милин и др Драган Протић.

После Светог Причешћа, Свјатјејши је произнео беседу у којој је поучио свештенство и верни народ истакавши да је „Господ Отац наш, а када је Бог Отац наш, онда смо и сви ми браћа међу собом“. То можемо видети у веома важној причи из данашњег Јеванђеља, кроз коју нам Господ саопштава да смо ми народ Божији који долазимо и пролазимо кроз овај свет. „Ми овде на земљи имамо свој рок, своје време, који треба да испунимо и да се вратимо дому своме. А дом наш је Царство Божије, и ми се овде припремамо својим трудом и благодаћу Божијом “, рекао је Свјатјејши. И зато све што имамо, примили смо као дар од Господа, а једино што имамо то су наша дела.

 

Беседа Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја:

 

 Извор: Радио „Слово љубве

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *