Слава храма Ваведења Пресвете Богородице у Бешки

На навечерје празника служено је вечерње Богослужење. Служио је протојереј-ставрофор Брацо Санчанин са ђаконом Гораном Груловићем, који је на вечерње Богослужење довео ученике петих разреда веронауке. Ученици осмих разреда ОШ „Браћа Груловић“ су на часу домаћинства за то време правили са наставницом хемије Светланом Добрић славски колач, који је принесен на дан Славе храма.

Пре Свете Литургије на дан Ваведења Пресвете Богородице организован је хуманитарни догађај сакупљања помоћи за сиромашну децу и црвени крст у организацији вероучитеља ђакона Горана Груловића, као и радионица са ученицима трећих разреда. Радионицу је вероучитељ организовао са учитељицама Тањом Недељковић и Биљаном Ћосовић. Ученици су после радионице кренули у Цркву, како би учествовали на Светој Литургији.

Свету Литургију су служили: протојереј-ставрофор Лазар Ерић архијерејски намесник у пензији, протојереј-ставрофор Брацо Санчанин старешина храма и јереј Александар Миловановић. Били су присутни представници власти са председником Месне заједнице Новицом Темуновић, директорка ОШ „Браћа Груловић“ Нада Џамић-Шепа са колегама из школе, деца веронауке, благоверни народ и кумови Славе. После Свете Литургије уследило је приношење славских колача и бирање нових кумова Славе храма. За кума се пријавио и господин Радивој Петровић из Нових Карловаца (Саса). Уследио је свечани ручак у Светосавском дому парохије Ваведења у Бешки.

Текст и фотографије: ђакон Горан Груловић

Извор: Радио „Српски Сион“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *