Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије богослужио у Сурчину

У храму Светог апостола Матеја Литургијом началствовао Епископ сремски Господин Василије

Тродневно прослављање Светог апостола и јеванђелисте Матеја у храму у Сурчину у којем је овај Божји угодник небески заштитник, завршено је у недељу 1. децембра 2019. године торжественом Литургијом којом је началствовао Епископ сремски Господин Василије уз саслужење протојереја-ставрофора: Слободана Радојчића, архијерејског намесника земунског, Милета Јокића, архијерејског намесника старо-пазовачког и Јеремије Старовлаха (Архиепископија београдско-карловачка); протојереја: Радоја Вукоте, старешине храма Светог архангела Гаврила, пароха батајничког, Споменка Грујића, старешине батајничке цркве Рођења Пресвете Богородице; јереја Александра Чавке, пароха угриновачког и ђакона Горана Власца.

Исповедник је био протојереј Мирослав Вујић.

Певницом је руководио мср Никола Ерцег, катихета у ОШ „Вук Караџић“ у Сурчину, док је група „Везак“ хорским појањем узвеличала молитве Господу.

Славски колач и жито у спомен на Светог апостола и јеванђелисту Матеја припремила је породица Ивић.

После славског обреда празничну проповед је произнео Епископ сремски г. Василије који се још једном захвалио свима који су учествовали у подизању величанственог храма чији је заштитник Свети апостол Матеј. Преосвећени владика је позвао богољубиви народ да се у што већем броју сабирамо на молитви и да заветна слава буде посвећена Светој Недељи.

Славу храма су свом сабрату, оцу Слободану Чавки честитали протојереји Душко Ђеорђић и Страхиња Голијан, пароси сурчински, као и свештеник Драган Зорица, парох батајнички, протојереј-ставрофор Душан Чавка, старешина цркве Успења Пресвете Богородице у Кукујевцима .

Славском сабрању присуствовали су приложници и добротвори храма, бројни пријатељи и сарадници, као и председник Градске Општине Сурчин, г. Стеван Шуша.

Да све протекне у најбољем реду старао се старешина велелепне цркве Светог апостола Матеја, протонамесник Слободан Чавка.

Извор: Епархија сремска

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *