Литургијски прослављена слава Храма Светог Апостола и Јеванђелисте Матеја у Сурчину

Торжественом Литургијом којом је началствовао протојереј Страхиња Голијан уз саслужење протојереја Мирослава Вујића и протонамесника Слободана Чавке, старешине храма Светог апостола и јеванђелисте Матеја у Сурчину, као и уз молитвено присуство крстоносног протојереја – ставрофора Јеремије Старовлаха, прослављена је храмовна слава цркве Светог апостола Матеја у Сурчину,у петак 29. новембра 2019. године.

Појао је за певницом вероучитељ г. Никола Ерцег, уз прелепо појање чланова хора при храму Светог апостола и јеванђелисте Матеја у Сурчину.

Храмовну славу је честитао и празнично слово произнео протојереј Страхиња Голијан, парох треће парохије сурчинске, који је између осталог казао да животопис Светог апостола и јеванђелисте Матеја  још није завршен, јер се непрестано допуњује новим чудима, наводивши описе из Светог Писма Новог Завета, управо списе писане од стране Светог апостола Матеја, коме је овај храм и посвећен.

После Свете Литургије пререзани су славски колачи које су припремили овогодишњи кумови. Славске колаче данашњих свечара пререзали су наши свештеници док се славски тропар разлегао црквом.

О свему се данас старао протонамесник Слободан Чавка, парох четврте парохије сурчинске и старешина храма Светог Апостола Матеја у Сурчину. Свештенство заједно са старешином храма узвеличали су данас Свету Литургију узносећи молитве и песме хвале и славе Господу.

мср Никола Ерцег, катихета у ОШ „Вук Караџић“ у Сурчину

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *