Света Тајна јелеосвећења у Беочину

На празник Светог Нектарија Егинског, 22. новембра 2019. године, у храму Преображења Господњег у Беочину служена је Света тајна јелеосвећења.

Свету тајну јелеосвећења служили су протојереј-ставрофор Душан Колунџић, јеромонах Василије Митровић настојатељ манастира Св.Василија Острошког Чудотворца и протонамесник Вељко Грубач.

На почетку службе протојереј-ставрофор Душан Колунџић, професор Карловачке богословије је у надахнутој беседи говорио о Светој тајни јелеосвећења, објашњавајући шта она представља и како је верници доживљавају, тј какав је однос човека према болестима и лечењу и због чега се неко исцели, а неко не.

Приметна је збуњеност у добром делу нашег народа када је реч о значењима, повезаности и разликама између Светих тајни, посебно тајни Причешћа, Миропомазања и Јелеосвећења, па није наодмет увек и изнова подсећати на извор, пут и смисао свих тајанствених дарова које је Господ оставио у наслеђе Својој Цркви.

На нашу срећу, много је књига написано о Тајни исцелења, а и овом приликом верујућима су подељене брошуре у којима је јасно и сажето описана једна од седам Светих тајни – Света тајна јелеосвећења.

Текст и фотографије: г. Крсто Калинић

Извор: Радио „Српски Сион“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *