Чланови црквеног хора храма Светог Димитрија у Сремској Митровици посетили манастир Лелић

„На само 11 километара од Ваљева, града у Западној Србији, налази се Манастир Лелић, један од важнијих манастира Српске православне цркве новијег датума изградње.

Лелић се налази у селу Лелић, а задужбина је владике Николаја Велимировића, најутицајнијег владике Српске православне цркве, и његовог оца Драгомира Велимировића.“

Управо овај манастир су у недјељу 10. новембра 2019. године посјетили, и светим моштима се поклонили, чланови црквеног хора храма Светог Димитрија у Сремској Митровици.

Уз Божји благослов и духовно вођство протојереја ставрофора О.Гвоздена, чланови хора „Свети Сава“ реализовали су поклоничко путовање до манастира Лелић и манастира Јовања у околини Ваљева.

– Осим присуства Светој литургији у манастиру Лелић и цјеливања моштију, били смо и помазани светим уљем које, како кажу свештеници, лијечи тијело од његове немоћи и чисти душу од гријехова, чак и оних заборављених.

– У манастиру Јовања, где је игуман Архимандрит Михаило Биковић, уживали смо у миру и тишини, коју нарушава само цвркут птица.

Црква манастира Јовања највероватније је саграђена крајем 15.века а у првој половини 18.века у цркви је постојала богословска школа. Данас је ово мушки манастир посвећен Рођењу Светог Јована Крститеља.

Након ове посјете светињама, чланство хора „Свети Сава“ започиње нову хорску сезону и позива суграђане да им се придруже и на тај начин уљепшају узношење молитви Господу.

Пробе се одржавају уторком и четвртком у вечерњим часовима а хор пјева на Светим литургијама недјељом и празницима у 9.00 сати.

Текст припремила Јованка Иванић, хоровођа при Саборном храму у Сремској Митровици.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *