Празнични концерт у навечерје славе Светог Великомученика Димитрија у Сремској Митровици

Концертом хорова у навечерје празника Светог Великомученика Димитрија у четвртак 7. новембра 2019. године почело је обележавање славе саборног храма и Града Сремске Митровице. После Вечерњег богослужења, у присуству многобројних званица извођење хорских композиција пратили су  Његово Преосвештенство Епископ сремски Г. Г Василије и Градоначелник Сремске Митровице Владимир Санадер са представницима локалне самоуправе и гостима из Града Бања Луке. 

Присутне је у име домаћина поздравио протојереј-ставрофор Гвозден Арамбашић а у склопу концертног програма ђакон митровачког саборног храма Душко Марковић казивао је одломке из житија Светог Великомученика Димитрија. Након наступа свих хорских састава Његово Преосвештенство Епископ Василије благословио је учеснике концерта изражавајући задовољство чињеницом да се “у мученичком граду Сремској Митровици данашње, али и многе претходне генерације напајају Богоугодним житијима и љубављу мученика и светитеља који су својим служењем Господу задобили божанску енергију и њу несебично раздали свима нама као велики дар Неба”. 

Свечану атмосферу празничног навечерја у највећем сремском граду увеличали су Црквени хор “Свети Сава” и деца Хорске радионице при Храму Светог Великомученика Димитрија у Сремској Митровици, чланови Црквено-певачког друштва “Острог” из Нових Бановаца, Дечијег црквеноиг хора “Благослов” при храму Светих Кирила и Методија у Сремској Митровици, хора митровачке Основне школе “Свети Сава” и Етно групе “Српски дом”.

 

Текст и фотографије: г. Дејан Мостарлић

Извор: Радио „Српски Сион“

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *